sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Syksyn väistyessä kuljemme kohti talven- ja Joulun odotusta


Syksyllä siirrytään sisähommiin, tehdään taidetta ja leivotaan pullaa.
VANHUSTENVIIKKO OLI TOIMINTAA TÄYNNÄ


Oli musiikkia orkesterin muodossa. Pienten päiväkotilaisten iloista laulua ja asukkaiden onnellista hymyä, kuunnellessa esitystä.

 
Vastavuoroisesti mekin kävimme uudessa päiväkodissa. Vanhainkodin bändi komppaa lasten musiikki esitystä.  

Loppuviikosta pistettiin jalalla koreasti. Katseltiin ensin kuinka ammattitanssijat liitävät parketilla, ja sitten mentiin itse parketille.Tyypillinen ”miehenilme” kun saa nuoren tytön mukaan parketille,sanoo allekirjoittanut joka sai toistuvasti pakit.

Pyhäinmiestenpäivänä heitimme lopullisesti syksylle jäähyväiset. Upeasti tarjotun lounaan muodossa nautittiin syksyn herkkuja. Iltapäivällä lähdimme hautausmaalle viemään kynttilän,muistaen pois nukkuneita läheisiämme.
 
Lähdemme kohti Joulua ja sen odotusta. Rakenteella oleva ”Väinönpaja” on lähtenyt käyntiin nimikyltin teolla. Se miten miehet ovat ottaneet toiminnan vastaan on ollut yllätys. Niin innostunutta sakkia en ole vanhainkodilla oman työurani aikana nähnyt. Miehet sahaa, irrottivat nauloja vanhasta laudasta, ja niin innoissaan tekivät hommia. Allekirjoittanut on myös itse niin täpinöissään Väinönpajasta. Kuvissa valmistuu ensimmäinen linnunpönttö.T. Irmeli 

1 kommentti: