torstai 25. heinäkuuta 2013

Dream Team Laavupohdintaan 5.-7.9.

Jatkamme yhteistä kehittämistyötämme Laavulla syyskuun alussa. Haemme oikeasti inspiraatiota kehitystyöhömme metsäolosuhteissa, tarkka ohjelma valmistuu vasta hieman myöhemmin - mutta innokkaimmat ovat halunneet jo vähän orientoitua. Ja se on viisasta.

Missä ja milloin?

Perusleirimme on aivan Pohjois-Valkealassa, Nuolniementie 336. Aloitamme 5.9. kello 10.00 ja päätämme lauantaina 7.9. kello 14.00. Mitä todennäköisimmin meillä on yhteiskuljetus.

Miten kustannukset?

Olemme metsässä. Siellä ei voi käyttää rahaa. Dream Teamissä majoituksen ja matkat maksaa Aava, mutta ruoka on sovittu maksettavaksi itse. Majoitus on leirimajoitusta, johon kuuluu aamiainen. Majoitukseen on arviolta varattu kahdeksan paikkaa lakanoiden välissä, loput metsässä avoimen taivaan alla tai teltassa. Saamme kaikki meidät katon alle, jos tahdomme. Sovimme Valamossa, että tuomme muut ruuat itse.

Mitä ruokaa tuon?

Sovimme, että emme sovi mitään. Että kaikki tuovat mitä mieleen tulee ja mitä itse haluavat syödä - katsotaan sitten, mitä tehdään. Älä tuo valmista ruokaa - tuo raaka-aineita. Meillä on käytössä leiritulen alla rosvopaistikuoppa, sitä on kokeiltu lampaaseen, possuun, sorsaan, kalkkunaan, vihanneksiin. Grilli on tietysti ja puuhella uuneineen. Muurikka. Kahvia voidaan keittää kaasulla - jos kahvia on. Aiomme valmistaa kolme lounasta ja kaksi päivällistä - joten sen mukaan. Mausteita on, mutta jos haluat jotain erityistä... Ruokajuomia ei pidä unohtaa. Mieti ruokien säilyvyyttä vähän ...  kylmätilaa saadaan kyllä. Haemme Woikoskelta kuivajäätä.

Miten valmistaudun metsäolosuhteisiin?

Ota hyvät kengät ja säähän kuin säähän sopivat ulkoiluvaatteet. Kävelemme todennäköisesti metsässä hieman kaikkina kolmena päivänä. Saunomme varmasti. Voit ottaa makuupussin, mutta jos sinulla ei ole, pärjäämme varmasti. Hyttysiltä ja muita lentäviä pelejä vastaan kannattaa valmistautua. Kamera kannattaa ottaa. Kameraa kaipaat varmasti. Myös kännykkäkamera kelpaa hyvin. Astioita ei tarvitse, vain juomapullo.

Miten valmistaudun kehittämiseen?

Metsässä ei ole sähköä. Agrekaatti tosin on. Jos sinulla on kone käytössä, ota se mukaan, lataa akut täyteen ja ota laturi mukaan. Toimi kaikkien kilistimien kanssa samalla tavalla. Verkko on heikko ja sitä on satunnaisesti. Ota myös paperilla mukaan kaikki suunnitelmasi. Muista oppimispäiväkirja. Pystymme käymään läpi juttuja henkilökohtaisella tasolla. Valmistaudu esittelemään tuotekehitystyötäsi missä tahansa olosuhteissa viiden minuutin ajan.   

Mukavaa odotella retkeä!

3 kommenttia:

 1. Lähtöä tässä odotellaan jo jännityksellä... miten juomavesi, ottaako jokainen oman tarvitsemansa määrän mukaan? terkuin Katri

  VastaaPoista
 2. Ja paljonko jokainen tuo raaka-aineita? vähän nyt olen hukassa tämän ruoka puolen kanssa :)

  VastaaPoista
 3. Heippa!

  Juomavettä on kyllä. Ottakaa oma juomapullo mukaan. Raaka-aineita voi ottaa sen verran mukaan, että niistä saisi tehtyä lounaat ja illalliset. Perusraaka-aineet löytyy kyllä ja muutenkin sekoitetaan kaikkien tuomat tuliaiset!

  VastaaPoista