torstai 25. heinäkuuta 2013

Vielä on kesää jäljellä...


Eino Leinon päivänä 6.7. vietettiin runon ja suvenpäivää.Sen innoittamana Myrskylän vanhainkodilla alettiin runoilemaan. Asukkaiden kanssa laitettiin runosuoni tuottamaa, josta muodostui sanataidetta.Pöytälaatikkorunoilijoita löytyi,hoitajan avustuksella aloitettiin muodostaa runoa ja asukas jatkoi.
Tässä muutama tuotos.

                      Asukkaiden kesärunoja

                 Kesä aurinko paistaa ja linnut laulaa,kukat kukoistaa ja kaikilla on hauskaa............

                 Mansikoita muutama, suuhun on pantava.Suut tulee makeaksi ja mieli iloisaksi.


Lämmintä kesää ollaan vietetty runsaasti ulkoillen.Toistuneesti on pidetty lettukestejä ja vähintään jokatoinen viikko ollaan grillattu.Kesällä täytyy saada nauttia, laihdutetaan sitten ensi kesäksi bikinikuntoon.Orimattilan kotieläinpuisto on kiva paikka." Heitettiin pari keikkaa sinne"Lastattiiin taxi täyteen pyörätuoleilla ja asukkailla. Otettiin " kahveet ja baakkelsit " mukaan ja hurautettiin isolle kylälle.Mukana oli myös asukas, jonka lähteminen herätti hieman epäilystä, kannattaako ottaa mukaan kun vaan huutaa kumminkin.Lupasin huolehtia mummelista. Otin pyörätuolin taskuun muovirasiaan sopivan määrän "kettu karkkeja". Lähdössä tarvittiin yksi , perillä yksi, joten terveisiä Fazerille, "kettu karkit" toimii myös mieltä rauhoittavana.
Laamoja ihasteltiin, jossain kiekui kukko. Pieni harmaapäinen mummo sanoo hiljaisella äänellä; kukko kiekui. Siinä aloin miettiä, millonkohan viimeksi hän oli kuullut kukon kiekunan. Muistuiko mieleen oman mökin pihamaalla käyskennelleet kanat ja kukko ? Se oli palkka sen päivän tehdystä työstä. Oltiin tuotettu elämys ainakin yhdelle.Takaisin tuloa tehtiin hiljaisen rauhallisissa merkeissä. Oltiin väsyneitä, mutta onnellisia. Reissu kiteytyi mies asiakkaan sanoihin "Paras reissu".
Kesää on vielä jäljellä. Suunnitelmia ja ideoita on, jotkut saattavat kuulostaa mahdottomilta.Tehdään mahdottomasta mahdollinen. Tulossa mielenkiintoinen syksy. Työvuoroja on jo porrastettu,mutta ne hiotaan niin, että esimerkiksi suihkutuksiin ja saunotuksiin luodaan lisä mahdollisuuksia iltaisin.Näin mahdollistuu myös rauhallinen työskentely,saadaan hyvä "flow" työntekoon.

Esimiehet saavat harvoin positiivista palautetta. Lähiesimiesten rooli on todella tärkeä.Hän luo puitteet ja mahdollisuuden, jotka me sitten toteutetaan. Kiitos Päivi ja muut "pääliköt".

MENESTYMISEN SALAISUUS ON NÄHDÄ MAHDOLLISUUS SIINÄ MISSÄ MUUT NÄKEVÄT ONGELMAN.
   tekijä tuntematon.

- Terveisin Irmeli

1 kommentti:

  1. Mukava kun Irmeli on ollut aktiivinen laittamaan kaikkia kivoja juttuja tänne :)

    VastaaPoista