torstai 19. joulukuuta 2013

Tamoran Karl-Erik Michelsen pohti tulevaisuuden työtä Jouluchillailussa



Kalle Michelsen

Tulevaisuuden työ on omaa asiantuntijuutta ja verkottumista

Palkkatyön osuus tulee pienenemään yhä enemmän. Ihmisten ansioiden täytyy siis tulla yrittämisen luontoisista töistä. Ensin tuotteistamaan oma työ ja sen jälkeen myymään sitä. Tuotteistetaan ja myydään omaa asiantuntijuutta. Verkottuvassa työmaailmassa, jossa olet yksi osa isompaa kuviota, tuot mukaan pieniä palasia omaa osaamistasi. Yrittäjyys, jossa teet koko kuvion itse on menneisyyttä. Kyse on enemmän verkottumisesta. Jatkuva osaamisen kehittäminen on kaiken A ja O. Organisaatiot joutuu itse uudistumaan. Samoin talon omat osaajat. Yritykset käyttävät verkostoa hyväksi. Joku tekee pienen palikan toisaalla, joku toinen muualla. On kannettava vastuu oman osaamisen jatkuvasta kehittämisestä. Pitkään on ollut niin, että yhteiskunta kasvattaa ja antaa osaamisen. Nyt pitää omaehtoisesti pystyä varmistamaan ja hoitamaan oman osaamisen kehittyminen ja varmistamaan.

Jos palkkatyö pienenee ja yrittäjäluontoinen työ kehittyy, niin miten meidän järjestelmä toimii ja mahdollistaa sen, että työ on taloudellisesti järkevää? Nyt pitää perustaa yritys tai toiminimi. On sivuverokorttia sun muuta. Byrokratia ja lainsäädäntö hankaloittaa tekemistä. Työhön on vaikea ryhtyä. Hyvinvointivaltion olisi uudistuttava jotta se mahdollistaisi yrittäjäluontoisen työn. Meidän pitäisi uudistaa järjestelmää. Nyt se hidastaa ja haittaa, vaikka sen olisi oltava kannustava. Hallinnollisten innovaatioiden tarve on järkyttävän suuri. Työpanosta ja osaamista voi myydä myös muualle ja muille yrityksille, joka tuo lisää asiakkuuksia omalle yritykselle. Samalla luodaan verkostoja. Tätä kautta löytyy myös tuottavuus.

Harmaaseen talouteen uppoaa rahaa. Järjestelmä pystyy syyllistämään ihmisiä tästä. Sama kuin yritys haukkuisi asiakkaita, että miksi ette maksa meidän järjettömiä hintoja. Pitäisikö meidän katsoa järjestelmäämme? Me olemme tässä kuitenkin asiakkaita. Systeemi on rankaiseva. Nyt on keksittävä keinoja välttää kaikkea mahdollista. Olisiko järjestelmän mietittävä mikä tässä on vikana?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti