sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Orientaatio Valamoon

Lähdette liikkeelle Nastolan terveysasemalta 14. helmikuuta kello 7.30. Pysähdytte Heinolan ABC:llä ja sitten toivon, että otatte minut ja Inkerin mukaan Mikkelistä. Meillä on teille kahvia ja eväitä. Valamo odottaa. Se vaatii rauhoittumaan ja keskittymään. Valmistaudu keskittymään tähän koko aika.

 
Kaikki seuraavat tehtävät ovat vapaaehtoisia. Pärjäät hienosti ilman niitäkin.

Orientaatio 1. Kirja

Ota mukaasi joku kirja, joka jollain tavalla on puhutellut sitä. Se voi olla miltä alalta vain, mutta mukava olisi, jos liittyisi kehittämiseen ja kehittymiseen. Mieti, että voit lainata sitä hetkeksi jollekin toiselle. Itse asiassa voit jo bussiin tullessa antaa sen selailtavaksi. Jollekin tai joillekin.
 

Orientaatio 2. Testaile itseäsi oppijana ja kehittyjänä

Voit tehdä vaikka Tunnelukkotestin, ja pohtia onko siinä jotain järkeä. Mieti, millaisessa tilanteessa tai tilanteissa tunnistat itsessäsi tämän kaltaisia asioita.
 
Haluatko testata, millainen olet kehittyvänä oppijana? Siitä voi olla apua, kun suunnittelet omia opintojasi.
 
Voit vielä testata oppimisstrategiasi. Tämän ja myös edellisen testin voit tulostaa halutessasi ja laittaa Valamossa pian saamaasi kirjaan. Nämä nimittäin saattavat muuttua opiskelun aikan.
 

Orientaatio 3. Diktaattori pulassa

Jos Sinulla olisi kaikki valta työyksikössäsi, mutta kaikki resurssit vähenesivitä puoleen. Siis kaikki rahat. Myös palkkoihin käytettävät. Mitä sinä tekisit? Kirjoita pohdintaasi tuohon alla olevaan kommenttikenttään. Kommentoi myös muiden vastauksi. Muista, että et ole luovuttaja.
 

Tekninen valmistautuminen

Varmista, että Sinulla on gmail, profiilissasi on kuva ja että olet tässä blogissa kirjoittajana. Ville auttaa kyllä - viimeistään Valamossa. Ota kone mukaan, jos se on mahdollista.
 
Hauskaa lähteä tälle matkalle kanssanne. Odotan innolla mitä kaikkea saammekaan aikaan.
 

5 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Diktaattori pulassa: Kaikki tyhjäkäynti pois.Tarkoin mietitään ajankäyttö. kotiutukset tehostetaan.Työntekijöiden työkyky syyniin.Omaisten aktivointi osallistumaan hoitoon.Pehmoilu sikseen.Tehostettu kuntoutus. Kiitos niille keille se kuuluu. Hui kamala, kuulostaa julmalta diktaattorilta.

   Poista
 2. Diktaattori pulassa, miten toimisin.
  Määräisin Suomessa hyvät vanhat tavat otettavaksi uudelleen käyttöön. Eli omaiset hoitavat vanhukset / sairaat kotona aivan kuin ennen vanhaankin. Hoitohenkilöstöä jalkautetaan kotona tehtävään hoidolliseen työhön esim. iv.lääkehoidot, vaativat haava- tms. hoidot. Omaiset hoitavat kaiken perushoidon. Ja ellen ole väärinymmärtänyt, niin nykyäänkin arabimaissa läheiset hoitavat omaisensa sairaalassakin. Miksei siis meilläkin.
  Henkilöstö- ja tarvikemäärät varmasti putoaisivat vuodeosastoilla reilusti.

  Ylihoitaminen myös kiellettäisiin unohtamatta arvokasta kuolemaa.  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska ajatus Leena. Kokeillaanpa kokonaan hoidon lopettamista!

   Poista
 3. Työyksiköstäni muuttaisi sellaiset asukkkaat jotka selviäisivät omiin koteihin,omaiset osallistuisivat hoitoon aktiivisesti. ja jos tiedetään ajoissa,että resurssit vähenee niin kaikki saisivat sitä ennen tehostettua kuntoutusta (siis super tehostettua kuntoutusta) ja voisivat tulla samaisille jaksoille ajoittain kotoa.

  VastaaPoista