perjantai 15. maaliskuuta 2013

Olin eilen Onninkodin viikkopalaverissa ja keskustelimme siitä miten meidän pitää ravistella omia ajatuksiamme ja kokeilla uusia asioita.
Palaverissa Marko kertoi kotikäynnistä, jonka hän oli tehnyt Soilin kanssa. Asiakas oli kertonut haluavansa syödä kananmunia ja hänelle kelpaa ainostaan  neljän minuutin munat. Nykyään kananmunat tulevat valmiiksi keitettynä keittiöiltä ja asiakas ei ole saanut sellaisia munia kuin haluaisi. Keskustelun  lopputulos oli se, että Onninkotiin hankitaan munakeittimet, jolloin asiakas voi itse sanoa miten kypsänä kananmunansa haluaa :)
Yön yli nukuttuani päädyin siihen, että myös Palvelutalo Erkkilään ja Palvelutalo Marttilaan hankitaan munankeittimiä....ja koska olin niin innoissani kerroin myös Siiran Eijalle....joten Koivikkoon hankitaan myös munankeitin.

Onninkodin viikkopalaverissa haaveiltiin myös lemmikkieläimestä. Palaveri päättyi siihen, että Onninkotiin hankitaan kissa Lahden Löytöeläintalosta.Vietävän hyvää elämää Aavassa, Arja

2 kommenttia:

  1. Kananmuna on hämmästyttävä innovaatio vanhuspalveluissa. Se on multisensorinen innovaatio. Se herättää ihmisissä muistoja. Se voi olla paistettu, keitetty, kokkelissa, munakkaassa, hyydykkeessä ... kaikissa monella tapaa. Sen laittaminen kiehuvaan veteen lusikalla on mitä uskomattominta fysioterapiaa. Ja tietysti lastalla sekoittaminen, rikkomisen jälkeen. Kananmuna maistuu hyvälle. Paitsi ei tietenkään valmiiksi keitetty. Se antaa proteiinia vanhuksille. Juuri siinä muodossa, missä pitää. Se on superinnovaatio. Tietysti se on investointi.26 senttiä kappale. Kuka laskisikaan paljon se on vanhuspalveluiden budjetissta... Niin kuin prosentteina?

    Hyvänen aika hyvät Raivaajat. Olette kyllä aivan todellakin asian ytimessä. Tätä ovat arjen teot ja nämä kirjoittavat vanhuspalveluiden uutta tarinaa. Loistavaa työtä.

    VastaaPoista
  2. Hienoa Arja! Kesällä meidän pihapiirissä kanat munivat, kun Minnan kanala Koivulehtoon valmistuu. Me Onnelassa olemme mukana sitten kanojen hoitajina ja eiköhän me saada vähän muniakin! ;) Meinaan että sitten kyllä viimeistään hommataan meille Onnelaan myös munankeittimiä!! Voi, kyllä lemmikkieläimestä ollaan myös meilläkin haaveiltu!

    VastaaPoista